Naročnik je potreboval nadgradnjo stroja za stiskanje, da bi zagotovil optimalno delovanje ter zadostil vsem najnovejšim varnostnim predpisom.

Skupaj z naročnikom smo se dogovorili, da stroj kompletno ožičimo, zamenjamo kompletno elektro omaro, dodamo varnostne elemente po stroju in ponovno naredimo PLC program za optimalno delovanje. Pri izdelavi PLC programa smo imeli v mislih uporabniku ponuditi čim bolj enostavno upravljanje, zato smo HMI vmesnik prilagodili tako, da prikazuje samo nujno potrebne podatke za operaterja. V sistemu smo določili, več nivojev uporabnikov z različnimi pravicami za upravljanje stroja, od osnovnega upravljanja stroje do mešanja različnih receptur za bolj napredne uporabnike.

Vgradili smo opremo za oddaljeni dostop za hitrejše izvajanje nadgradenj ter diagnosticiranje napak. Prav tako smo vzpostavili OPC UA komunikacijo, ki omogoča varno, zanesljivo izmenjavo podatkov med različnimi napravami in platformami, ne glede na tip ali proizvajalca opreme.

Vzdrževalcem smo preko UPC UA komunikacije omogočili daljinsko vpogled v:

  • Prisotnost alarmov
  • Status delovanja
  • Statistične podatke stroja
  • Trenutne nastavitve stroja in receptur

S tem smo omogočili odpravljanje napak na daljavo in s tem prihranek časa.

Poleg vseh teh izboljšav pa smo poskrbeli še za kibernetsko varnost stroj ter uporabo umetne inteligence (AI) pri delovanju stroja.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

This site is registered on wpml.org as a development site.