Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov učinkovitejše. Gre pravzaprav za shranjevanje vaših nastavitev za spletno stran, kot je npr. naslov, izbira želenega jezika. Piškotki torej omogočajo, da stran prikaže informacije prilagojene vašim potrebam. Informacija je lahko shranjena samo v primeru, če to omogočite vi – spletne strani ne morejo pridobiti pristopa informacijam, če ga vi niste odobrili, prav tako ne morejo pristopiti drugim datotekam na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta se uporabljajo naslednji piškotki (angl. cookies):

Nujno potrebni piškotki

Omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, …).

Analitični piškotki

Potrebujemo jih za spremljanje obiska in vedenje na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje. Na podlagi zbranih podatkov ni mogoča identifikacija uporabnikov, zbrani podatki pa se uporabljajo izključno za statistične namene. To spletno mesto uporablja Google Analytics.

Tržni piškotki

Ti piškotki zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve sta razvidna iz naslednje tabele:

Ime piškotka Storitev Vrsta Veljavnost Opis
propea.eu Nujno potrebni piškotki 1 leto Uporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih. Veljavnost piškotka je določena s strani uporabnika.
propea.eu Nujno potrebni piškotki
_ga Google Analytics Piškotki za spremljanje statistike 2 leti Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gat Google Analytics Piškotki za spremljanje statistike Seja Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid Google Analytics Piškotki za spremljanje statistike Seja Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

Onemogočenje piškotkov

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

This site is registered on wpml.org as a development site.