Varnostno označevanje

Inovativna pot k izboljšanju varnosti na delovnem mestu.

Dandanes je zmanjšanje ali, v idealnem primeru, popolna odprava števila nesreč pri delu prioriteta. Nesreča pri delu ima tako človeške kot gospodarske posled­ice. Posledice nesreče močno vplivajo na posameznika, ki jo je utrpel, odgovorno osebo in podjetje, v katerem se je nesreča zgodila.

Industrijski sektor je še vedno sektor, v ka­terem se zgodi največ nesreč pri delu ali celo smrti. Zelo pogosto se zgodijo zaradi slabega upravljanja prometa v proizvod­nji ali v skladiščih, kjer so varnostni znaki običajno sestavljeni iz traku za označevan­je tal ali barve in lepilnih varnostnih na­lepk, ki se obrabijo in postanejo manj vid­ni ter zato manj učinkoviti.

INOVATIVNA REŠITEV

Projiciranje varnostnih znakov je najbolj učinkovita in ekonomična rešitev, ki je na voljo na trgu.

Varnostne projekcije so veliko boljše od tradicionalnih signalizacijskih sistemov, saj dobro delujejo v razmerah slabe vidlji­vosti. Njihova prilagodljivost in prijaznost do okolja sta privedli do njihovega hitrega širjenja po celem svetu.

PROJICIRANA SIGNALIZACIJA

Kako torej deluje?

Projektor se namesti na strop ali steno, znak pa se projicira na površino, kar pomeni, da je jasno viden tudi pri šibki svetlobi. Sama izbira projektorja je odvisna od višine, svetlobe kamor je znak projiciran in pa od velikosti zna­ka katerega stranka želi imeti. Inovativni projektor je popolnoma prilagojen industrijskem okolju. Izdelan je iz lahkega aluminija, vodoodporen z zaščito IP65 in s pasivnim sistemom odvajanja toplote, ki preprečuje dostop prahu v notranjost naprave.

Poleg standardnega nabora, znakov, logotipov, ponujamo tudi znake, slike, logotipe narejene po meri kupca. Do­datna oprema, kot so senzorji gibanja omogočajo povsem avtomatizirano vklapljanje projektorjev in s tem projiciranje znakov. Opcijsko je na razpolago upravljanje preko telefona s programsko opremo. Prav tako je možno brezžično (Wifi) ak­tiviranje senzorja gibanja v primeru, da je senzor v internem WI-Fi omrežju ali oblaku. Sistem podpira tako DALI kot DMX protocol.

V podjetju Propea vam poleg projektorjev ponujamo izdelavo kompletnih sistemov, projiciranja skupaj z senzorji in krmilniki.

Vas zanima več?

Pišite nam in z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

This site is registered on wpml.org as a development site.